prej 1928

edhe sot më e mira …

Projekti i fabrikës “Birra Korça” u hartua nga një projektues italian në vitin 1928, me vendim të parlamentit të asaj kohe dhe me miratim të Mbretit Zogu I, me dokumente të firmosura nga Pandeli Evangjeli, Mit’hat Frashëri dhe avokati Mano. Fabrika e birrës filloi të ndërtohet në prefekturën e Korçës në tetor të vitit 1929.

Korça BJONDE

Me ngjyrë të qartë floriri të kthjellët

Me shkumë të butë e fine. Me aromë të lehtë të maltos. Me aromë dhe shije karakteristike të lupulos (kulprës) dhe me një hidhërim të pëlqyeshëm.

Prodhuar me malto cilësore, nga elb i zgjedhur. Me ujë të zbutur. Me një balancë të pëlqyeshme të varieteteve të lupulos aromatike dhe të hidhur. Nuk përmban shtesa dhe additive.

Korça e zeze

Me ngjyrë kafe në të kuqëremtë

me shkumë të plotë. Me shije karakteristike të maltos, me nuancë të karamelit dhe të maltos së pjekur. Me shije dhe aromë të balancuar të lupulos (kulprës) dhe jo shumë e hidhur.

Prodhuar me  disa malto të zgjedhura. Me ujë të zbutur. Me varietete të lupulos aromatike dhe të hidhura. Nuk përmban shtesa dhe additive.